Putin

Odnosi Rusije i EU će se normalizirati "prije ili kasnije"

Vijesti / Flash | 17. 02. 2016. u 17:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da će se odnosi između Rusije i Europske unije normalizirati prije ili kasnije.

''To će se dogoditi prije ili kasnije. Odnosi između Rusije i Europske unije će se normalizirati'', izjavio je Putin nakon razgovora u svojoj rezidenciji u blizini Moskve s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

EU je uvela sankcije Rusiji u reakciji na rusku aneksiju Krimskog poluotoka i sukob u istočnoj Ukrajini. Europski čelnici, među kojima je i Orban, žele obnoviti trgovinske veze s Rusijom, testirajući solidarnost EU po tom pitanju.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare s Putinom nakon njihovih razgovora, Orban je izjvio kako ne vjeruje da će ekonomske sankcije protiv Rusije biti produžene u ovoj godini, kada bi se trebalo razmotriti njihovo obnavljanje.

''Mislim da do sredine ove godine neće biti prilike za automatsko produženje sankcija'', kazao je on, govoreći putem prevoditelja.

''Sve više i više zemalja počinje uviđati da trebamo surađivati'', dodao je.

Putin je izjavio da će Rusija ispuniti sve svoje obaveze na osnovu sporazuma da pomogne Mađarskoj u gradnji nuklearne elektrane Paks.

Rusija je pristala u 2014. da osigura kredit od 10 milijardi dolara za Mađarsku koji bi pokrivao 80 posto troškova izgradnje novih jedinica u nuklearnoj elektrani Paks na Dunavu, prenosi Reuters.Q

Kopirati
Drag cursor here to close