Vladavina prava

Održan sastanak glavnog tužitelja BiH i predstavnika državnog odvjetništva Hrvatske

Vijesti / Flash | 22. 10. 2015. u 18:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Goran Salihović danas je u Sarajevu razgovarao s predstavnicima državnog odvjetništva Republike Hrvatske o zajedničkoj suradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina, kao i predmeta prekograničnog kriminala.

S obzirom na postojanje predmeta u kojima je zajednička suradnja uvjet uspješnog procesuiranja, dogovarani su zajednički modaliteti suradnje u predmetima u kojima se osumnjičeni, dokazi ili svjedoci nalaze na području BiH i Hrvatske.

Na sastanku je razgovarano i o predmetima ratnih zločina, u kojima se osumnjičeni ili optuženi nalaze u Hrvatskoj, te potrebi procesuiranja ovih predmeta. Zaključeno je da je za ostvarivanje dobrih rezultata u kaznenom gonjenu počinitelja ratnih zločina od neprocjenjive važnosti regionalna suradnja između tužiteljstava.

Već duže od desetljeća Državno odvjetništvo Hrvatske i Tužiteljstvo BiH imaju dobru i intenzivnu suradnju, koja se i dalje nastavlja u cilju uspostave vladavine prava.

U proteklom razdoblju realizirano je više zajedničkih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala, u kojima su istodobno vršena lišenja slobode i procesuiranja osumnjičenih u BiH i Hrvatskoj, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close