Butmir

Održana ceremonija primopredaje dužnosti zapovjednika EUFOR-a

Kazao je kako se u svom mandatu fokusirao na održavanje mira i stabilnosti.
Vijesti / Flash | 20. 01. 2022. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić sudjelovao je danas svečanosti primopredaje dužnosti zapovjednika EUFOR-a, koja je održana u bazi Butmir u Sarajevu.

Tijekom svečanosti, na kojoj su sudjelovali operativni zapovjednik Europske unije (EU) za operaciju ''Althea'' general pukovnik Brice Houdet, predstavnici međunarodne zajednice u BiH, kao i domaći politički predstavnici, dosadašnji zapovjednik general-major Alexander Platzer predao je dužnost general majoru Antonu Wesselyu.

Tijekom ceremonije primopredaje dužnosti zapovjednika snaga EU za operaciju ''Althea'', general Platzer kazao je kako se u svom mandatu fokusirao na održavanje mira i stabilnosti, kao i na poboljšanje spremnosti da odgovore na bilo koje situacije. Također, pokušavao je, kako je kazao, održati vidljivost EUFOR-a širom zemlje.

Zahvaljujući se vojnicima i kolegama na predanom radu u misiji, general Platzer istaknuo je činjenicu kako oni dolaze iz 19 različitih zemalja i da izvanredno obavljaju svoj posao.

Kao najbitnije trenutke tijekom obavljanja dužnosti zapovjednika EUFOR-a, izdvojio je vježbu "Brzi odgovor 21", te donaciju EU od deset milijuna eura za deminerski bataljon Oružanih snaga BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close