Kim Jong 'diva'

Odustao od posjete Moskvi, jer mu Putin ne da ‘poseban tretman’

Vijesti / Flash | 02. 05. 2015. u 06:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kim Jong Un, severnokorejski vođa, odbio je poziv za posjetu Moskvu povodom obilježavanja 70. godišnjice pobjede Sovjetskog saveza u Drugom svjetskom ratu zato što su ruske vlasti odbile izaći u susret zahtjevima Pjongjanga za specijalan tretman mladog diktatora.

Glasnogovornik Kremlja objavio je u četvrtak da je Kim "odlučio ostati u Pjongjangu" zbog "unutarnjih razloga".

Ova odluka severnokorejskog lidera da izbjegne susret sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije, stigla je naizgled kao iznenađenje za Moskvu, koja je samo par sati prije te objave nagovjestila da pripreme uveliko traju za Kimovu prvu posjetu inozemstvu otkad je u prosincu 2011. preuzeo vlast.

Južnokorejski list "Cosun Ilbo" javio je kako je Kim odlučio ostati u Pjongjangu zato što je Rusija "odbila pristati na zahtjev Severne Koreje za specijalnim tretmanom Kima, obzirom da će na događaju biti prisutne mnoge drugi visoki strani dužnosnici".
‘’Bez vrhunskog osiguranja, Kim bi neizbježno postao zabava za svjetski tisak’’, stoji u članku koji prenosi portal "Buisness insider".

To što bi bio tretiran kao i svi drugi strani lideri, bez toga da bude u centru pažnje na komemoratvnim događanjima kao što to uvijek čini kod kuće, također bi nanijelo štete slici o Kimu koju ima sjevernokorejska javnost.

Analitičari sugeriraju da je sjevernokorejski vođa i dalje zabrinut zbog stupnja istinske podrške njegovom režimu u političkim i vojnim krugovima u domovini i ne želi svojim rivalima pružiti priliku da potaknu zavjeru protiv njega.

Kopirati
Drag cursor here to close