Sjednica Doma naroda

Opet će odlučivati o ukidanju akciza na naftne derivate na pola godine

Na sjednici održanoj 9. ožujka Zastupnički dom PSBiH usvojio je prijedlog izmjena Zakona o akcizima u BiH čiji su predlagači poslanici Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Nada Mladina i Zukan Helez.
Vijesti / Flash | 26. 07. 2022. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) na sjednici zakazanoj za sutra trebalo bi da razmatra dva prijedloga izmjena Zakona o akcizama u BiH.

Cilj Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, koji je predložilo Vijeće ministara, jeste izjednačavanje nastanka obveze plaćanja akcize za porezne obveznike koji prometuju duhanske proizvode s poreznim obveznicima koji prometuju druge akcizne proizvode.

Drugi zakonski prijedlog tiče se ukidanja akciza na naftne derivate na razdoblje od pola godine, uz mogućnost da Vijeće ministara po isteku tog roka produži njegovu primjenu za još tri mjeseca. Na sjednici održanoj 9. ožujka Zastupnički dom PSBiH usvojio je prijedlog izmjena Zakona o akcizima u BiH čiji su predlagači poslanici Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Nada Mladina i Zukan Helez.

Dom naroda bi se trebalo izjasniti i o zahtjevu izaslanika Kluba bošnjačkog naroda za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

U prvom čitanju izaslanika bi trebali da razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH. Zastupnički dom je 9. ožujka usvojio zakonski prijedlog čiji su predlagači zastupnici Nikola Lovrinović, Borjana Krišto, Predrag Kožul, Darijana Filipović i Mijo Matanović.

Zakonski prijedlog koji se tiče izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, predložio je zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH Damir Arnaut i predviđeno je prvo čitanje. Odnosi se na ograničavanje isplate otpremnina za odlazak u penziju za zaposlene s najvišim koeficijentima.

Kopirati
Drag cursor here to close