Sarajevo

Opet dojava o postavljenoj bombi u školi, učenici evakuirani

Škola je dobila dojavu putem e-maila.
Vijesti / Flash | 11. 04. 2023. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sarajevsku Osnovnu školu "Meša Selimović" jutros je ponovo stigla dojava o postavljenoj bombi, a učenici su evakuirani, potvrdila je za BHRT glasnogovornical Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Novalić je navela da je škola dobila dojavu putem maila nešto prije osam sati, te da je odmah po prijavi specijalni tim MUP-a KS je izašao na teren i u toku je kontradiverzijski pregled.

Također, o svemu je obaviješten i dežurni tužitelj Tužiteljstva KS.

Ovo je četvrti put da ova škola dobiva dojavu o postavljenoj bombi.

Inače, u posljednje vrijeme u Kantonu Sarajevo bile su česte dojave o bombama, kako u obrazovnim, tako i u pravosudnim ustanovama. Sve dojave dosad bile su lažne.

Također, MUP KS je nedavno identificirao i uhitio dvije osobe zbog sumnje da su uputili lažne dojave o bombama na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu i u toku je kriminalistička obrada nad njima.

Podsjetimo, krajem ožujka u nekoliko sarajevskih škola dojavljena je bomba.

Dojava je tada zaprimljena putem e-mail adresa u nekoliko škola.

Podsjetimo, početkom ožujka neeksplodirano ubojito sredstvo je pronađeno u dvorištu Srednje medicinske škole sestara milosrdnica u Mostaru.

''Bomba je bačena i nije eksplodirala i po našim naputcima i procedurama trebali smo to na licu mjesta uništiti, što smo i uradili'', rekao je za Bljesak.info Ivica Novak, voditelj A tima Mostar pirotehničara Federalne uprave Civilne zaštite.

''To je bomba koja je proizvedena za neutralisanje žive sile. Naravno da može ubiti čovjeka, ima 3.000 kuglica po 3mm unutra. Npr. u krugu od 10-15 metara ako kuglica pogodi čovjeka desi se da ga ubije. Ima 35 grama plastičnog eksploziva unutra'', rekao je Novak. 

Kopirati
Drag cursor here to close