Repriza

Opet isto: SNSD opet napustio sjednicu zbog Džaferovića

Vijesti / Flash | 11. 03. 2015. u 11:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predložio je na početku današnje sjednice da se u dnevni red uvrsti točka ''odluka o razrješenju zastupnika Šefika Džaferovića s dužnosti predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH, odnosno člana Kolegija Zastupničkog doma''.

Predsjedatelj Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac je kazao da je točka potrebna ''zbog postojanja ozbiljnih optužbi da Džaferović u proteklom ratu nije spriječio, prijavio niti kasnije procesuirao ratne zločine nad Srbima u BiH''.

Replicirao mu je zastupnik Denis Bećirović (SDP BiH) koji ga je pozvao da povuče ovaj prijedlog točke dnevnog reda danas, iz razloga što misli da ''metode parlamentarnog djelovanja treba prilagoditi parlamentarizmu 21. stoljeća''.

''Predlažem da se vratimo parlamentarizmu 21. stoljeća, da povučete ovaj prijedlog jer mislim da ova metoda parlamentarne borbe nije primjerena, a po mom sudu, nije ni poslovnički utemeljena'', kazao je Bećirović.

Nakon glasovanja, prijedlog zastupnika SNSD-a nije prihvaćen. Za je glasovalo šest zastupnika, 32 su bila protiv, a dva suzdržana.

Zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata su nakon toga, kao i ranije, napustili zasjedanje.

Košarac je ponovio da će SNSD i dalje ustrajavati na utvrđivanju i političke i kaznene odgovornosti Džaferovića.

Kopirati
Drag cursor here to close