Komentar

Opozicija ima legitimno pravo predlagati smjenu Vlade

Vijesti / Flash | 17. 05. 2017. u 17:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefovi zastupničkih klubova Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost BiH, konstatacijom da opozicija ima legitimno pravo predlagati smjenu Vlade, ali da ishod ovisi od glasanja cijelog Parlamenta, prokomentirali su prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi federalnog premijera Fadila Novalića.

Ismet Osmanović, šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije, kazao je i da je ta inicijativa osuđena na neuspjeh jer, po njegovom mišljenju, nema razloga za smjenu.

Nasir Beganović, šef Kluba SBB-a, nije govorio o mogućem ishodu inicijative, a Osmanović je izjavio i da opozicija, uobičajeno, u svim parlamentima svijeta, ispunjava s vremena na vrijeme zadaću predlaganja smjene vlada.

Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja aktualnoj vladi Federacije BiH pojavila se u pisanoj varijanti danas tijekom zasjedanja Zastupničkog doma. Njeni potpisnici su 21 zastupnik opozicionih Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte.

Kao razlog su naveli da Predstavnički dom, u ožujku ove godine nije odobrio Vladi izvještaj o prošlogodišnjem radu, kao ni jučer izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg federalnog proračuna.

Kopirati
Drag cursor here to close