Prijedlozi

Optuženi za zločine u Jablanici traži da ga pritvore

Vijesti / Flash | 10. 12. 2014. u 15:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH zatražilo je mjere zabrane za Mirsada Tahirovića, optuženog za zločine na području Jablanice.

Tužitelj Emir Neradin je predložio Sudu BiH da Tahiroviću zabrani putovanje, uz oduzimanje isprava, kao i napuštanje adrese stanovanja, osim kada ide na metadonske terapije, jer je riječ o dugogodišnjem bivšem ovisniku.

Obrana je zatražila da se ne određuje mjera zabrane napuštanja adrese stanovanja, upravo zbog terapija na koje optuženi ide svakodnevno. Umjesto toga, predloženo je svakodnevno javljanje u policiju. Tužiteljstvo je zatražilo i zabranu sastajanja sa bivšim suborcima, kao i svjedocima.

Neradin je kazao da osnovana sumnja proizlazi iz potvrđene optužnice, kojom se Tahirović tereti, kao bivši pripadnik Specijalnog odreda 'Zulfikar' pri Stožeru Vrhovnog zapovjedništva Armije BiH, za učešće u mučenju, zlostavljanju i pljačkanju imovine civila i ratnih zarobljenika nezakonito zatvorenih u Muzeju 'Bitka za ranjenike' i na lokalitetu Rogića kuće u Jablanici.

Optuženi Tahirović je kazao da bi on želio da ga pritvore, jer nema od čega da se prehrani. Sud će odluku o prijedlogu Tužiteljstva donijeti naknadno. Tahirović bi se u četvrtak, 18. prosinca, trebao izjasniti o krivnji, navodi Justice report.

Kopirati
Drag cursor here to close