Usvojen proračun

Orešković odbacio špekulacije o raskolu u Vladi

Vijesti / Flash | 10. 03. 2016. u 20:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Tihomir Orešković odbacio je u četvrtak špekulacije o raskolu i nejedinstvu Vlade, istaknuvši da postoji otvoreni dijalog, ali i jedinstvo oko bitnih pitanja kao što su donošenje državnog proračuna i provedba reformi.

''Bitno je da svatko ima svoj glas i svoj stav jer to stvara kvalitetniju vladu, no ova vlada ima zajedničke ciljeve, poput proračuna i reformi, koje smo zajedno definirali i predložili. Bitno je da surađujemo po tim pitanjima kao što je to bio slučaj i ovih dana'', rekao je Orešković u intervjuu za Dnevnik HTV-a.

''Mi kao vlada imamo zajedničke ciljeve; kao čovjek iz biznisa, mislim da je dobro da u nekim stvarima imamo i različita mišljenja jer to stvara bolje rezultate i kvalitetnije odluke'', istaknuo je premijer.

Odbacio je nagađanja da opstruira HDZ-ova kandidata za ministra branitelja Milijana Brkića, rekavši da se s Brkićem našao prije dva dana, no da je odlučivanje o novom ministru branitelja proces koji zahtijeva vrijeme.

"On je kandidat, a mislim da je u svakoj demokraciji bitno da imamo nekoliko kandidata i na kraju možemo izabrati najkvalitetniju osobu. To je, po meni, čisto jedan proces. Nadam se da ćemo u kratkom roku donijeti odluku", rekao je Orešković.

Upitan traju li ti procesi možda predugo, odgovorio je kako "ne zna što je to predugo".

"Nekome je možda predugo, nekome je prekratko, to je proces. Bitno je da si uzmemo malo vremena ako hoćemo izabrati najkvalitetniju osobu", rekao je premijer. Nije htio reći tko će biti novi ministar branitelja. "U ovih par dana ću donijeti odluku," kazao je.

Odbacio je i nagađanja da odabirom savjetnika, poput Jakše Puljiza i Davora Huića, stvara svoj odani tim.

"Ne bih ja to tako rekao, od prvoga dana smo rekli da ćemo izabrati najkvalitetnije ljude, stručnjake. Njih obojica su vrlo sposobni ljudi, imaju iskustva, što je za ovu vladu samo jedan plus", rekao je Orešković.

Upitan za nezadovoljstvo koje je iskazao prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko zbog odugovlačenja odluke o ravnatelju SOA-e Draganu Lozančiću, Orešković je rekao kako ne smatra da time pokazuje nepovjerenje prema Tomislavu Karamarku.

"Ne, mislim mi smo jedan tim i svima nam je jasno da tu treba vremena. Gospodin je ravnatelj SOA-e, znamo u kojoj smo situaciji. Mislim da će se to isto u pravo vrijeme riješiti. Evo, mjesec dana je prošlo, ovo nije prvi put da jedna vlada uzme malo više vremena da donese ovakvu jednu bitnu odluku", zaključio je premijer Tihomir Orešković.

Kopirati
Drag cursor here to close