MUP Srbije

'Oružje nađeno u blizini Vučićeve kuće dolazi s ratišta iz Hrvatske i BiH'

Vijesti / Flash | 30. 10. 2016. u 18:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se rezultati DNK analize, kada je riječ o oružju nađenom u blizini kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, još čekaju.

‘’Ono što smo utvrdili jeste porijeklo jednog dijela naoružanja. Naime, dio ručnog bacača dolazi sa jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe sa ratišta iz BiH, u blizini Sarajeva. To su prvi podaci, radit ćemo dalje, kako bi otkrili koje su osobe mogle doći u posjed ovog oružja. Večeras ćemo znati ima li DNK tragova, kakvih i možemo li ih uporediti sa nekim u bazi’’, rekao je Stefanović, prenosi Blic.

On je dodao da će rezultati DNK analize biti djelomično objavljeni javnosti, u konuultaciji sa Tužiteljstvom, kako se ne bi naškodilo istrazi.

‘’Ovo što se dogodilo nema veze sa osobnim osiguranjem premijera, ono je odlično, već sa obaveštajnom i kontraobaveštajnom službom’’, precizirao je Stefanović.

Podsjećamo, jučer je blizini obiteljske kuće premijera Srbije Aleksandra Vučić policija pronašla automobil u kojem su se nalazili sanduci sa oružjem i streljivom.

Kopirati
Drag cursor here to close