Popis stanovništva

Osmanović: Rezultati popisa će biti objavljeni u predviđenom roku

Vijesti / Flash | 13. 06. 2016. u 15:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović izrazio je očekivanje da će rezultati popisa stanovništva, najvećim dijelom, biti objavljeni u zakonom predviđenom roku, do 1. srpnja ove godine.

Osmanović također smatra da je odlukom direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o metodologiji objavljivanja rezultata popisa stanovništva provedenog 2013. godine napravljen pomak u toj oblasti.

Kazao je to ministar danas u Sarajevu tijekom razgovora s izaslanstvom Monitoring tima Vijeća Europe, izvjestiteljima o političkim i društvenim kretanjima u BiH, o stanju u oblasti obrazovanja i objavljivanju rezultata popisa stanovništva.

Naveo je da, pored velikog napretka koji je ostvaren u oblasti obrazovanja na svim nivoima, još postoje neriješena pitanja.

Posebno je naglasio pitanje bosanskog jezika u osnovnim školama u Republici Srpskoj, kao i nacionalne grupe predmeta za djecu povratnika u Hercegbosanskoj županiji u Federaciji BiH.

Osmanović je naglasio da Ministarstvo civilnih poslova, u okviru svojih nadležnosti, koordinira u rješavanju ovih pitanja, te je kazao da je potreban zajednički angažman svih u BiH i međunarodne zajednice da bi se problemi otklonili u interesu djece povratnika.

Predstavnici Monitoring tima Vijeća Europe interesirali su se i za stanje u oblasti kulture, ističući značaj koji se kulturi pridaje u europskim institucijama, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close