Turska

Otkrivene u pećima za pizzu: Na aerodromu zaplijenili 150 putovnica ISIL-a

Vijesti / Flash | 17. 12. 2015. u 20:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska policija je otkrila 150 putovnica, većinom europskih, sakrivenih u peći za pice, a pripadale su dvojici ljudi osumnjičenih da pripadaju organizaciji Islamska država (IS), objavila je u četvrtak novinska agencija Dogan.

Dva čovjeka, od kojih je jedan Sirijac, uhićena su na međunarodnom aerodromu Ataturk u Istanbulu po dolasku iz jedne europske zemlje koja nije precizirana, a zatim su odvedena na ispitivanje u ured antiterorističke policije, navodi Dogan.

Putovnice su zaplijenjene, kao i dvije kamere, deset SIM kartica i nekoliko memorijskih kartica. Bili su sakriveni u pet “mini peći za pizze”, pronađene u prtljagu dvojice osumnjičenih. Jedan vladin izvor je potvrdio novinskoj agenciji AFP uhićenja, priopćivši da su putovnice “lažne”.

‘’Policajci su uhitili dvojicu osumnjičenih pripadnika ISIL-a na aerodromu Ataturk danas i pronašli najmanje 150 lažnih putovniac u osobnim stvarima’’, priopćio je ovaj izvor.

Dugo vremena optuživane za sudioništvo u pogledu radikalnih islamističkih grupa, turske vlasti su povećale posljednjih mjeseci uhićenja u džihadističkom miljeu, posebno nakon samoubilačkog napada ISIL-a u Ankari kojem su poginule 103 osobe.

Ankara je je sastavila listu od više od 33.000 potencijalnih džihadista porijeklom iz 123 zemlje i povećala broj protjerivanja, gotovo 2.800, prema brojkama koje je dostavilo u četvrtak ministarstvo unutarnjih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close