u Tangeru

Otvoren počasni konzulat BiH u Maroku

Vijesti / Flash | 24. 02. 2015. u 16:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik ministra inozemnih poslova BiH za međunarodno-pravne i konzularne poslove Zoran Perković otvorio je Počasni konzulat BiH u marokanskom gradu Tangeru. Iz Ministarstva inozemnih poslova BiH priopćeno je da je Perković ukazao na veliki značaj ovog događaja, posebno u svjetlu činjenice da BiH nema stalno diplomatsko-konzularno predstavništvo u Maroku.

Prema njegovim riječima, otvaranjem Počasnog konzulata u Tangeru BiH jača ne samo bilateralne odnose sa Marokom, nego se stvara dobra osnova za logistički potencijal za sve zainteresirane za unapređenje ekonomske i kulturne suradnje dvije prijateljske zemlje.

Prvi počasni konzul BiH u Tangeru Ferid Jakupović porijeklom je iz Prijedora i danas je ugledno ime u marokanskoj tekstilnoj industriji. On je predstavio prioritete rada Počasnog konzulata i naglasio da će svim prijateljima BiH i Maroka na raspolaganju biti i on i njegova obitelj, prenosi Srna.

Svečanom otvaranju prisustvovali su veleposlanik BiH za Kraljevinu Maroko sa sjedištem u Madridu Jasna Krivošić-Prpić, predstavnici Ministarstva inozemnih poslova Maroka, diplomatskog odbora susjednih zemalja, generalni konzuli Francuske i Španjolske u Tangeru, gospodarstvenici i drugi gosti.

Kopirati
Drag cursor here to close