Od 14. do 16. rujna

Otvoreno 24. sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata u Neumu

Natjecanje, koje se održava od 14. do 16. rujna i okuplja članove HVIDRA-e, ima za cilj promicati sport i natjecateljski duh među hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata.
Vijesti / Flash | 15. 09. 2024. u 11:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Neumu je u subotu otvoreno 24. sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata, Zajednice županijskih zajednica i udruga članova HVIDRA-e HVO Herceg Bosna.

Natjecanje, koje se održava od 14. do 16. rujna i okuplja članove HVIDRA-e, ima za cilj promicati sport i natjecateljski duh među hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata.

Dragan Radić, predsjednik ZŽZ HVIDR-a HVO HB podsjetio je na zasluge članova HVIDR-e te važnost obilježavanja 30. obljetnice osnivanja udruge.

"Svaki pojedinac, institucija, država ili kao mi Udruga imaju potrebu da obilježe svoje datume kojih se žele sjećati i u budućnosti, a što su obljetnice duže to su sjećanja na njih draža, a život smisleniji," istaknuo je Radić.

Po njegovim riječima, ovakva događanja su prilika za pokazivanje snage i zajedništva među braniteljima.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić izrazio je spremnost kao i do sada u pomaganju i rješavanje prava iz braniteljsko invalidske zaštite.

Potporu članovima HVIDRA-e iskazao je i predsjedatelj Doma naroda PS BiH i predsjednik HNS Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

"Ove igre simboliziraju snagu i nepokolebljivu volju branitelja, pružajući im platformu za natjecanje, međusobno druženje i podršku, te duhovnu i fizičku okrjepu”, naglašeno je tijekom svečanosti.

Sportske igre Zajednice županijskih zajednica i udruga članova HVIDRA-e HVO Herceg Bosne uključuju natjecanja u raznim disciplinama, a okupile se oko 300 invalida iz cijele BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close