majka rusija

Par ubijao beskućnike kako bi očistio grad

Vijesti / Flash | 20. 02. 2015. u 13:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska policija je uhitila jedan par Moskovljana optuženih da su ubijali beskućnike s ciljem da "očiste" glavni grad, izjavili su u petak istražitelji. Dvadesetogodišnji mladić je optužen da je ubio sedam osoba, od kojih četiri zajedno sa svojom 25-godišnjom djevojkom, navodi se u priopćenju Istražnog odbora, strukture koja vodi glavne istrage.

''Mladić je objasnio da je zločine počinio s ciljem da "očisti" grad'', precizirali su istražitelji. Oni su "za žrtve birali beskućnike koji su pili alkohol" i ubijali ih noću, na usamljenim mjestima u glavnom gradu, kazali su istražitelji.

Oboje su osumnjičeni da su ubili još pet žrtava, precizirala je press-služba ministarstva unutarnjih poslova, a agencija Interfax je javila da je ukupni broj žrtava 12.Televizija Life News je objavila da su ove ubojice uhićene nakon što su nožem napale uličnog čistača, koji je preživio i uspio ih identificirati u policiji.

Iako Rusija ne objavljuje službene statističke podatke koji se odnose na broj beskućnika u zemlji, nevladine organizacije procjenjuju da tri do četiri milijuna Rusa od ukupno 140 milijuna stanovnika žive na ulici. U Moskvi je već bilo serijskih ubojica, a posljednji je bio Aleksandar Pišuckin, optužen 2007. godine za ubojstvo 62 osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close