Gornje Pećine

Peta osoba preminula u BiH zbog niskih temperatura

Vijesti / Flash | 10. 02. 2015. u 12:23 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog hladnog vremena i niskih temperatura popraćenih snježnim padavinama u Bosni i Hercegovini je od početka godine uslijed smrzavanja umrlo pet osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik komesara Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) Rusmir Prohan za AA je izjavio da je jučer u devet sati u mjestu Gornje Pećine kod Novog Travnika pronađeno beživotno tijelo muškarca M.T., starog 42 godine.

Peti smrtni slučaj

"Pregledom tijela na licu mjesta ustanovljeno je da smrt nastupila uslijed smrzavanja. Na tijelu nije bilo nikakvih ozlijeda koje bi ukazale da smrt nastupila uslijed nekog drugog faktora", rekao je Prohan.

Ovo je peti smrtni slučaj uslijed smrzavanja od početka ove godine, odnosno u posljednjih 40 dana. 

Podsjetimo, izuzetno niske temperature koje su se par dana pred Novu godinu, kao i 1. i 2. siječnja, u većem dijelu Bosne i Hercegovine spuštale na oko minus 20 stupnjeva Celzija, odnijele su četiri života - u Zenici, Donjoj Jablanici, Tuzli i Mladikovcu kod Teslića.

U Zenici je 44-godišnji beskućnik E. M. pronađen mrtav 1. siječnja, u blizini robne kuće "Bosna". U još dva slučaja, koji su se 2. siječnja dogodili u Donjoj Jablanici i na području Tuzle, smrt je nastupila kao posljedica smrzavanja. U štali u Donjoj Jablanici pronađeno je beživotno tijelo M. K. (57), a u njivi u Gornjoj Obodnici kod Tuzle policija je pronašla tijelo P. L. (60). Također, u seoskom potoku u Mladikovcu kod Teslića 3. januara pronađeno je beživotno tijelo Milorada Čelića (44) koji se najvjerojatnije smrznuo uslijed niskih temperatura.

Obustavljen promet na regionalnom putu Mihalj - Blidinje

Prema podacima FHMZ-a, tijekom dana očekuje oblačno vrijeme sa snijegom u sjevernim područjima Bosne, od sredine dana očekuje se kiša i susnježica, a dnevna temperatura kretat će se od minus tri do tri stupnjeva Celzija. Slično vrijeme zadržat će se i narednih dana.

Iz BIHAMK-a je navedeno da se u višim predjelima Bosne prometuje po osnježenom kolniku dok je u nižim predjelima Bosne i u Hercegovini kolnik mokar i mjestimično klizav. Na dionicama u višim planinskim predjelima obavezna je upotreba lanaca.

Na području jugozapadne Bosne jak vjetar stvara snježne nanose, zbog kojih je u potpunosti obustavljen promet na regionalnom putu Mihalj - Blidine. Vozači su upozoreni da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cestama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close