Dugovanje

Pilotima se ne isplaćuju dnevnice za spašavanje

Vijesti / Flash | 09. 03. 2016. u 14:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane BiH već godinama kasni s isplatama zarađenih dnevnica u svrhu davanja 24-satnog dežurstva Službe traganja i spašavanje (STS), a evidentni su i problemi s opremanjem prostorija za dežurstvo, kao i pitanje ishrane, navedeno je tijekom sastanka vojnog povjerenika Boška Šiljegovića sa zamjenikom glavnog ravnatelja Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) Marinkom Šimunovićem.

Naime, razgovaralo se o pritužbi pripadnika 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane Oružanih snaga BiH zbog kršenja odredaba Ugovora potpisanog između BHDCA i Ministarstva obrane BiH u svrhu davanja 24-satnog dežurstva Službe traganja i spašavanje.

Prema riječima Šimunovića, BHDCA ima za cilj da se ostvare sve pretpostavke za realnu isplatu naknada pripadnicima 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane Oružanih snaga BiH, te očekuje da Ministarstvo obrane BiH ispuni ugovorene obveze.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH i zamjenik glavnog ravnatelja BHDCA izrazili su nadu da će se novim Sporazumom između BHDCA i Ministarstva obrane BiH u svrhu davanja 24-satnog dežurstva STS, koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine, u cijelosti riješiti ovaj problem.

Kopirati
Drag cursor here to close