'Hillary glupa'

Pjongjang podržao Trumpa: 'Mudar političar' pravi izbor za Amerikance

Vijesti / Flash | 01. 06. 2016. u 08:01 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja je podržala nominaciju Donalda Trumpa za predsjednika SAD, pohvalivši ga na svojoj propagandnoj stranici kao 'dalekovidog predsjedničkog kandidata', sposobnog da oslobodi Amerikance straha od nuklearnog napada Sjeverne Koreje.

U kolumni u listu 'DPRK today', jednog od glasnika dužnosnika Pjongjanga, Trump se opisuje kao 'mudar političar' i pravi izbor za američke glasače na predsjedničkim izborima 8. studenog, prenosi Reuters.

Trumpovu najvec´u konkurenciju, favoritkinju za nominaciju Demokrata za predsjednika SAD Hillary Clinton, sjevernokorejski list je nazvao 'glupom Hillary', zbog njezinog prijedloga da se primjeni iranski model sveobuhvatnih sankcija u cilju razrješenja problema nuklearnog naoružanja na korejskom poluotoku.

Trump je na tu temu rekao za Reuters da je spreman razgovarati sa severnokorejskim liderom Kim Jong Unom, kako bi pokušao zaustaviti nuklearni program Pjongjanga i dodao da bi Kina također trebala doprinijeti razrješavanju tog problema.

'DPRK today' je također naveo da Trumpova izjava da bi SAD trebala povući svoje snage iz Južne Koreje dok Seul ne plati više, predstavlja jedan od moguc´ih načina za postizanje korejskog ujedinjenja.

''Ispostavlja se da Trump nije oštri, ekscentrični, neobrazovani kandidat kakav tvrde da jeste, vec´ je mudri političar i dalekovid predsjednički kandidat'', navodi se u tekstu, prenosi agencija Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close