Protjerivanje diplomata

Plenković : Hrvatska je primjereno uzvratila Srbiji

Plenković je naglasio da je Hrvatska reagirala ''po načelu reciprociteta i primjereno'' i da je izostalo ''u formalnom smislu pojašnjenje bilo kakvih detalja'' o protjerivanju prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera.
Vijesti / Flash | 23. 11. 2023. u 14:22 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je recipročno i primjereno uzvratila Srbiji na protjerivanje hrvatskog diplomata, rekao je u četvrtak premijer Andrej Plenković, upozorivši da ovakvi potezi ne pridonose povjerenju i suradnji Zagreba i Beograda.

U uvodnom obraćanju na sjednici vlade, Plenković je naglasio da je Hrvatska reagirala ''po načelu reciprociteta i primjereno'' i da je izostalo ''u formalnom smislu pojašnjenje bilo kakvih detalja'' o protjerivanju prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera, javlja Hina.

''Bez obzira na predizbornu atmosferu u Srbiji, vjerujemo da ovakvi potezi ne pridonose uspostavi povjerenja ni suradnji između dvije države i stoga reagiramo na akciju koja je došla sa strane Srbije'', rekao je Plenković.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova proglasilo je u utorak Petra Novakovića, savjetnika u srbijanskom veleposlanstvu u Hrvatskoj, nepoželjnom osobom u recipročnom odgovoru Srbiji.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije (MSP) priopćilo je u ponedjeljak da je protjerani hrvatski diplomat ''grubo izišao oz okvira diplomatskih normi'', dok su provladine “Večernje novosti” objavile da je Šnajder protjeran zbog špijunaže.

Kopirati
Drag cursor here to close