Raiffesen banka

Pljačka banke: Sud se žali na odluku Tužiteljstva o puštanju osumnjičenih na slobodu

Vijesti / Flash | 09. 11. 2015. u 14:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom prijedloga Županijskog tužiteljstva Sarajevo za određivanje mjere pritvora osumnjičenima - Amelu Sejfoviću, Arifu Hajradinoviću, Anelu Hajroviću, Nizami Beširović i Harisu Hajroviću, Županijski sud u Sarajevu je jučer održao ročište, a da o tom ročištu uopće nije obavijestio ovo tužiteljstvo kao stranku u postupku, priopćeno je danas iz Tužiteljstva.

Nakon održanog ročišta, Županijski sud u Sarajevu je odlučio da na slobodu pusti osumnjičene - Nizamu Beširović i Harisa Hajrovića, smatrajući da nisu ispunjeni posebni razlozi koji ukazuju da bi ovo dvoje osumnjičenih ometali istragu puštanjem na slobodu, niti razlozi koji ukazuju da bi se osumnjičeni Haris Hajrović krio ili pobjegao, pa tako ometao kazneni postupak.

Naime, Rješenjem Županijskog suda u Sarajevu, a koje je Županijsko tužiteljstvo zaprimilo danas, određen je pritvor osumnjičenima Amelu Sejfoviću, kao i prema Arifu Hajradinoviću i Anelu Hajrović (koji su u trenutku podnošenja prijedloga bili u bjekstvu) iz svih osnova koje propisuje zakon, dok su osumnjičeni Nizama Beširović i Haris Hajrović jučer pušteni na slobodu.

Pritvor po ovom rješenju može trajati do 6.12.2015.godine, a radi se o akterima osumnjičenim u vezi sa "slučajem pljačke Reiffeisen Banke na Ilidži".

Na ovakvu odluku Županijskog suda u Sarajevu, Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu će podnijeti žalbu o kojoj će odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Sarajevu, navode iz Tužiteljstva. Usto, upozoravaju da je Županijski sud Sarajevo na isti način postupio i u drugom slučaju.

''Istovremeno, na isti način, a da Županijski sud u Sarajevu nije obavijestio Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu o ročištu koje je održao, sudac za prethodni postupak tog suda pustio je na slobodu i osumnjičenog Admira Čorbu, policijskog službenika Granične policije BiH, a kojeg Tužiteljstvo tereti da je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi'', pojasnio je glasnogovornik Županijskog tužiteljstva Alem Hamzić u izjavi za Fenu.

Precizirao je da se radi o događaju do kojeg je došlo u noći sa četvrtka na petak, "kada je osumnjičeni kao vozač pod djelovanjem alkohola, prema dokazima kojima Tužiteljstvo raspolaže, usmrtio vozača motocikla u Reljevu i napustio lice mjesta".

Hamzić je u tom kontekstu dodao da će Tužiteljstvo i na ovu odluku podnijeti žalbu o kojoj će, također, odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close