SIP BiH

Počela edukacija birača

Simulacija glasovanja je organizirana s ciljem praktične demonstracije novih zakonskih izmjena u postupku glasovanja te motiviranja korisnica za aktivnije sudjelovanje u izbornom procesu.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2024. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine započelo je edukativnu kampanju birača u Bosni i Hercegovini. Prvi događaj pod nazivom "Korak bliže ka boljem razumijevanju izbora: Simulacija glasovanja za žene" održan je u Banjaluci za korisnice ženskih udruga na području ovog grada.

Simulacija je organizirana s ciljem praktične demonstracije novih zakonskih izmjena u postupku glasovanja te motiviranja korisnica za aktivnije sudjelovanje u izbornom procesu.

Edukacija birača će se nastaviti u Bijeljini, Mostaru i Sarajevu, gdje će obuhvatiti različite ciljne skupine s ciljem da se izborni proces približi svim građanima. Središnje izborno povjerenstvo BiH posebno se fokusira na marginalizirane skupine, uključujući romsku populaciju, osobe s invaliditetom, žene iz ranjivih kategorija i mlade ljude, s namjerom da ih dodatno uključi i motivira za aktivnije sudjelovanje na izborima.

Osim terenskih aktivnosti, na društvenim mrežama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH bit će dostupni edukativni video materijali, infografike i drugi vizualni sadržaji, koji će biti korisni građanima unutar i izvan BiH.

Ova kampanja se provodi uz potporu Misije OSCE-a i USAID-a.

Kopirati
Drag cursor here to close