Obuka

Počela vježba Oružanih snaga BiH 'Dinamičan odgovor 24-4'

Vježba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ''Dinamičan odgovor 24-4'' službeno je počela 4. lipnja ove godine u kasarni ''Mika Bosnić''.
Vijesti / Flash | 04. 06. 2024. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vježba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ''Dinamičan odgovor 24-4'', na kojoj će se realizirati ocjenjivanje sudionika vježbe prema NATO-ovom konceptu ocjenjivanja operativnih sposobnosti (OCC E&F), službeno je počela 4. lipnja ove godine u kasarni ''Mika Bosnić'' na Manjači, Banja Luka, i trajat će do 10. lipnja 2024. godine.

Vježba se realizira u skladu sa glavnim planom obuke i vježbi za 2024. godinu.

Nakon izvršenog postrojavanja komande 4. pješadijske brigade i potčinjenih jedinica, izvršena je predaja operativne nadležnosti zamjenika zapovjednika Operativne komande za operacije, brigadira Nebojše Bošnjaka direktoru vježbe, zamjeniku zapovjednika Komande za podršku za operacije, brigadiru Jasminu Čajiću.

Foto: PR / Počela vježba Oružanih snaga BiH

U obraćanjima Bošnjak i Čajić su istaknuli njihova očekivanja od navedene vježbe, ali i druge značajne aspekte bitne za realizaciju vježbe ''Dinamičan odgovor 24-4''.

Čajić je posebno ukazao na zakonitost, profesionalizam i poštivanje svih propisanih i naređenih procedura od strane svih sudionika vježbe.

Foto: PR / Počela vježba Oružanih snaga BiH

Na kraju je apostrofirao važnost na poduzimanju svih mjera sigurnosti svih sudionika vježbe, s ciljem eliminiranja bilo kakvih oblika vanrednih događaja, priopćio je Ured za odnose s javnošću MOD BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close