Sarajevo

Počinje zajednička sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Srbije

Vijesti / Flash | 04. 11. 2015. u 08:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Vlade Republike Srbije predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem dočekano je danas uz najviše državne počasti na platou ispred zgrade državnih institucija u Sarajevu, uoči prve zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Srbije.

Izaslanstvo je dočekala delegacija Vijeća ministara predvođena predsjedavajućim Denisom Zvizdićem.

Članovi Vlade Srbije dočekani su intoniranjem himni dvije države uz počasnu postrojbu Oružanih snaga BiH raspoređenu duž crvenog tepiha.

Početak zajedničke sjednice VMBiH i Vlade Srbije zakazan je za 10.30 sati, a predstavnici organa izvršne vlasti dviju zemalja u 13.00 sati trebali bi potpisati sporazum i nakon toga održati konferenciju za novinare.

Izaslanstvo Vlade Srbije, predvođeno srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem, doputovalo je sinoć u Sarajevo, a predsjedavajući VMBiH Denis Zvizdić poželio je dobrodošlicu premijeru Srbije Aleksandru Vučiću sinoć na svečanom prijemu u hotelu Europa.

Na prvoj zajedničkoj sjednici očekuju se razgovori o unapređenju ekonomskih odnosa, intenziviranju suradnje u oblastima održivog razvoja i zaštite okoliša, vodoprivrede, energetike, željezničke i cestovne infrastrukture, prekogranične suradnje i unapređenja regionalne sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close