Glavni državni tužitelj

Pokrenuta disciplinska istraga protiv Gorana Salihovića

Vijesti / Flash | 09. 08. 2016. u 19:13 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured glavnog disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća otvorio je predmet protiv glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića, potvrđeno je za N1.

Kako je rečeno iz Ureda glavnog disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH za navedenu televiziju, primjenom članka 70. stavka 2. Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine, Ured disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine je registrirao predmet protiv glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića.

"Navedeni predmet Ureda je registriran po službenoj dužnosti u skladu s nadležnošću Ureda iz članka 64. stavka 2. Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine, a osnovom medijskih objava u kojima su izneseni navodi o mogućoj povredi dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gorana Salihovića", kazali su za N1 u ovoj instituciji.

Kako je potvrđeno, Ured će u skladu s člankom 66. Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine poduzeti potrebne radnje kako bi se ispitali navodi povrede dužnosti imenovanog nositelja pravosudne funkcije te napomenuli da je obaveza Ureda da u skladu s člankom 70. stavka 1. Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine postupa u skladu s načelom povjerljivosti do donošenja odluke u navedenom predmetu.

"U odnosu na druge pritužbe na povrede dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, zaprimljene od strane UDT-a u razdoblju od 1. veljače 2013. godine do 31. prosinca 2015. godine, UDT može potvrditi da je u navedenom razdoblju zaprimio šest pritužbi različitih podnositelja, s različitim navodima povrede dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine od kojih su, nakon ispitivanja navoda pritužbi, u četiri predmeta donesene odluke kojima su pritužbe odbačene, o čemu su podnositelji pritužbi i obaviješteni. U radu su dva predmeta po preostalim navedenim pritužbama", priopćeno je za N1 iz ove institucije.

Podsjećamo, portal Žurnal objavio je nedavno navodne transkripte razgovora između novinara Mate Đakovića i Milorada Dodika u kojem se spominje glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, te ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, predsjednica Suda BiH Medžida Kreso i direktor SIPA-e Perica Stanić.

Kopirati
Drag cursor here to close