Prema novom zakonu

Policajci će se raspoređivati na radna mjesta sukladno zdravstvenom stanju

Vijesti / Flash | 27. 10. 2015. u 20:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Zastupničkog doma parlamenta FBiH usvojen je Nacrt zakona o policijskim službenicima FBiH a riječ je o zakonu kojim su regulirana sva pitanja iz radno-pravnog statusa policijskih službenika, koja dosad nisu bila uređena ili su bila neprecizna.

Nacrt zakona temelji se na načelu da policijski službenici mogu biti raspoređeni samo u Federalnoj upravi policije, unutar koje se organiziraju poslovi borbe protiv organiziranog kriminala, terorizma, međužupanijskog kriminala, droge i drugih opojnih sredstava i zaštite osobnosti i objekta.

Po odredbama ovoga zakona policijski službenici imaju 13 ovlasti, a novina je obaveza za policijske službenike da se podvrgnu periodičnom zdravstvenom pregledu koji organizira FUP čime se osigurava da policijski službenik bude raspoređen na radno mjesto koje odgovara njegovom zdravstvenom stanju.

Također, dano je ovlaštenje direktoru Federalne uprave policije za upućivanje policijskog službenika na ocjenu radne sposobnosti radi rješavanja njegovog radno-pravnog statusa.

Kopirati
Drag cursor here to close