Napad na stepenicama

Policija o napadu na Bahtijara i Galić

Vijesti / Flash | 06. 01. 2015. u 15:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želimo otkloniti sve nedoumice i javnost obavijestiti da je policija u potpunosti obavila profesionalno zadaću i ispoštivala proceduru pri razjašnjavanju činjenja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira te da je procesuirala sudionici i predložila da se u dokaznom postupku saslušaju prisutni očevici – svjedoci'', navedeno je u priopćenju za javnost Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije povodom verbalnog napada na urednike portala tacno.net Šteficu Galić i Amera Bahtijara.

''Dana 2.1.2015 godine u 16,45 sati u Prodajnom centru Mepas Mall prilikom mimoilaženja na pokretnim stepenicama između 2. i 3. kata došlo je do verbalnog napada i vrijeđanja'', stoji u priopćenju policije.

''Nakon toga PS Mostar obavještena je od strane Amer B. rođen 1980. godine u Mostaru gdje je i stalno nastanjen da je verbalno napadnut on i njegova kolegica Štefica G. od strane dvije nepoznate osobe'', navodi se u priopćenju i dodaje kako je policija odmah izišla na lice mjesta te utvrdila identitet osoba koje su izvršila verbalni napad na prijavitelja.

O tome su, navodi se, sačinili službenu zabilješku, te nakon toga u skladu s ovlastima koje proističu iz Zakona o unutarnjim poslovima i Zakonom o javnom redu i miru podnijeli prekrašajnu prijavu protiv Marina K. rođen 1983. godine u Mostaru gdje je i nastanjen i Amera B. rođen 1980. godine u Mostaru gdje je i nastanjen zbog počinjenog prekršaja iz člana 51a Zakona o JRM-u HNŽ.

''U svojstvu svjedoka policijski službenici PU Mostar predložili su da se saslušaju Josip Č. rođen 1982. godine u Mostaru gdje je i nastanjen i Štefica G. rođena 1963. godine u Čitluku gdje je i nastanjena'', navodi se u priopćenju i ističe kako su nakon ovog događaja ''razni mediji kako elektronski tako i pisani pogrešno interpretirali kako sami događaj tako i postupanje policijskih službenika koji su u kontaktu sa sudionicima ovog događaja izgovarali različite konstatacije i iznosili svoja mišljenja''.

''Dio nedoumica navođenih u različitim medijima odnosi se i na sudioništvo u izvršenju prekršaja zaposlenika SIPA-e što nije točno jer se po tom pitanju SIPA eksplicitno izjasnila da se ne radi o njezinom zaposleniku. Naime, radi se o tome da je na licu mjesta događaja bio Antonio Vrljić državni službenik Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova pri Ministarstvu sigurnosti, ali isti u ovom događaju nije imao aktivno učestvovanje i može se dovesti u vezu samo kao svjedok navedenog događaja'', navela je policija.

U priopćenju se navodi kako je protiv Josipa Č., koji je prilikom identifikacije dao lažno ime i prezime i predstavio se kao Mario Vrljić, pokrenut prekršajni postupak odnosno, uručen mu je prekršajni nalog zbog lažnog predstavljanja.

Kopirati
Drag cursor here to close