Erasmus+ projekt

Policijski službenici iz Litve, Poljske, Hrvatske i BiH na obuci u Mostaru

Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru bila je ovog tjedna domaćin treće pilot obuke u sklopu Erasmus+ projekta.
Vijesti / Flash | 13. 09. 2024. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova bila je ovog tjedna domaćin treće pilot obuke u sklopu Erasmus+ projekta Development of Joint Curriculum for First Responders on the Use of Force and First Aid Tactical Procedures (FIRST-TAC), u kojem još sudjeluju Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstveni" MUP RH, Policijska škola iz Sklupska (Poljska) i Litavska policijska škola iz Mastaičiaija.

Foto: PR / Pilot obuka u sklopu Erasmus+ projekta

U sklopu projekta, čija je realizacija krenula u rujnu prošle godine, stručnjaci iz partnerskih institucija zajednički su izradili program usavršavanja policijskih službenika u području taktika i tehnika primjene sredstava prisile te taktičke medicine, s krajnjim ciljem poboljšanja i standardiziranja postupanja službenika temeljne policije kod primjene prisile i pružanja prve pomoći, kroz razmjenu iskustava i najboljih praksi te usklađivanje nacionalnih programa partnerskih zemalja, pod krilaticom "Saving lives - harmonized and standardized European policing".

Foto: PR / Pilot obuka u sklopu Erasmus+ projekta

Pilot obukom u Mostaru bilo je obuhvaćeno po šest policijskih službenika iz Litve, Poljske, Hrvatske i BiH, koji su - uz mentorstvo instruktora koji su kreirali programe usavršavanja -  praktično obradili sve segmente novih programa, u skladu s pripremama za realiziranje obuka i detaljnim opisima vježbi. Inače, praktičnoj/ situacijskoj nastavi prethodilo je samostalno online učenje, čime su aktivni policijski službenici, inače polaznici obuka, osvježili i usavršili svoja teorijska znanja prije dolaska na praktični dio obuke, i to proučavajući materijale pripremljene za njih, te provjeravajući svoje razumijevanje tih materijala kroz niz kratkih kvizova.

Foto: PR / Pilot obuka u sklopu Erasmus+ projekta

Petodnevna pilot obuka u sklopu ERASMUS+ projekta okončana je dodjelom certifikata, a u uvodnom govoru ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević je čestitao polaznicima na uspješno završenoj obuci, naglašavajući važnost cjeloživotnoga učenja i obuka koje doprinose usavršavanju kompetencija policijskih službenika i razmjeni iskustava u postupanju.

"Nadam se da ćete stečeno znanje prenijeti u svoje institucije u kojima  djelujete i da će to doprinijeti jačanju kapaciteta vaših policijskih struktura", kazao je Vujević, te se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli realiziranju cijelog projekta, a da su djelatnici naše agencije nastojali pružiti svu moguću potporu s ciljem osiguranja adekvatnih uvjete za rad.

Foto: PR / Pilot obuka u sklopu Erasmus+ projekta

Treba naglasiti kako su ovakve međunarodne obuke prigode za stvaranje i učvršćivanje mreže policijskih stručnjaka, te profesionalnu, ali i kulturnu razmjenu svih sudionika i izgradnju zajedničkog europskog identiteta. Sve su to ciljevi programa Erasmus+, iz kojeg je financiran ovaj projekt, vrijedan 250.000 eura.

Četvrta pilot projekta, u sklopu ERASMUS+ projekta, bit će održana u listopadu u Policijskoj školi u Slupsku.

Kopirati
Drag cursor here to close