Srbija

Poljoprivrednik zaprepašćen optužnicom za šverc azilanata

Vijesti / Flash | 14. 10. 2015. u 12:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljoprivredniku Petru Dragoviću iz lučanskog sela Rogača (Srbija), na kućnu adresu stigla je optužnica novosadskog Tužiteljstva da je krijumčario 40 azilanata iz Srbije za Mađarsku, a on kaže da je zaprepašten ovim i da je vjerojatno riječ o krađi identiteta, jer tvrdi da nigdje nije išao cijele godine.

U optužnici je precizirano da je Dragović 18. kolovoza na auto-putu Beograd - Novi Sad - Subotica uhvaćen kada je, navodno, u kamionu "mercedes" prevozio 40 azilanata iz Sirije, Pakistana i Iraka za Mađarsku, čime je počinio kazneno djelo nedozvoljenog prelaska granice i krijumčarenje ljudi.

U optužnici se navodi, kaže on, da će o njegovom, navodnom, krijumčarenju migranata svjedočiti četiri svjedoka iz Beograda, za čija imena, kako tvrdi, nikada nije čuo.

Dragović ističe da u optužnici stoji da je migrante švercovao u vozilu marke "mercedes" koji nikada nije imao i na kome su, navodno, bile tablice od "opela".

- Bio sam zaprepašten time jer se cijeli život bavim poljoprivredom i predsjednik sam Mjesne zajednice Rogača. Nigdje nisam išao tijekom cijele godine, o čemu će mještani, siguran sam, posvjedočiti - rekao je Dragović, koji sumnja da se ovdje radi o krađi identiteta.

- Imam starog trulog 'juga', a moj sin posjeduje dva 'Zastavina' kamiona. Nisam gubio dokumenta, uvijek ih nosim sa sobom - jada se Dragović.

On se za pomoć obratio i predsjedniku Skupštine grada Čačka, Veljku Negovanoviću, ao cijelom slučaju je u policijskoj postaji u Guči dao izjavu, koja će biti proslijeđena u Novi Sad.

Predsjednik čačanskog gradskog parlamenta Negovanović rekao je da ga je Dragović upoznao sa problemom.

- Kako sam iz razgovora s njim zaključio, čovjek je angažirao odvjetnika, a nadležne državne službe trebaju utvrditi istinu - rekao je on.

Kopirati
Drag cursor here to close