Putin

Ponižavajuća uprava u Ukrajini

Vijesti / Flash | 18. 08. 2015. u 10:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je uvjerenje da će se teškoće u Ukrajini završiti, da će se ta zemlja udaljiti od "sramne" prakse trenutne "prinudne uprave", "stati na noge" i zajedno s Rusijom graditi svoju budućnost, izvijestile su ruske agencije.

"Smatram da su Rusi i Ukrajinci jedan narod, ne pravim razliku", rekao je on u ponedjeljak na susretu s predstavnicima nacionalnih udruženja tijekom radne posjete Krimu, prenosi novinska agencija TASS.

"Uvjeren sam da će se, bez obzira na sve teškoće sadašnjeg razdoblja, stanje u Ukrajini popraviti, da će se Ukrajina pozitivno razvijati, udaljiti od sramne prakse koju vidimo danas, točnije stavljanja čitave jedne ogromne europske zemlje pod prinudnu upravu u kojoj ključne pozicije u vladi i regijama zauzimaju strani državljani", kazao je Putin.

"Mislim da je to ponižavajuće za ukrajinski narod", dodao je ruski predsjednik komentirajući istupe predstavnika Ukrajinaca na Krimu.

Putin je naveo da su Ukrajinci treći po broju narod u Rusiji, poslije Rusa i Tatara, i da ih ima tri milijuna, od čega je ogromna većina muškaraca koji mogu biti unovačeni.

"Jasno iz kog razloga (su došli u Rusiju)", rekao je Putin, prenosi TASS.

Na konstataciju predstavnika krimskih Ukrajinaca da je odluka o ujedinjavanju tog poluotoka s Rusijom bio svjestan izbor, između ostalog i Ukrajinaca, Putin je rekao kako je to više puta i sam govorio javno.

"Ukrajina će stati na noge i razvijat će se pozitivno, zajedno s Rusijom gradit će svoju budućnost", rekao je ruski predsjednik.

Kopirati
Drag cursor here to close