Zavod za statistiku

Popis stanovništva: Postoji kapacitet za razmatranje programa obrade podataka

Vijesti / Flash | 12. 05. 2016. u 14:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zavod za statistiku priopćio je da su neosnovane izjave pojedinih članova Središnjeg popisnog zavoda iznesene neposredno nakon sjednice da Središnji popisni zavod nema kapacitet da dalje razmatra jedinstveni program obrade podataka.

"Na sinoćnjoj sjednici je zaključeno da Središnji popisni zavod nema zakonsku osnovu za utvrđivanje jedinstvenog programa obrade podataka, a ne da nema kapacitet da ga razmatra", navodi se u priopćenju.

U medijima se, smatra Federalni zavod za statistiku, mogla čuti i neosnovana izjava da doneseni zaključci "vraćaju na početak", piše Srna.

"Donesenim zaključcima na 47. sjednici potvrđena je odgovornost Agencije za statistiku da utvrdi jedinstveni program obrade podataka, a entitetski zavodi za statistiku sudjelovat u njenoj izradi tako da će na utvrđeni prijedlog Agencije za statistiku BiH imati mogućnost da daju sugestije i komentare koje Agencija nije u obavezi da prihvati", pojašnjava se u priopćenju.

Središnji popisni zavod nije sinoć uspio da se dogovori o jedinstvenom programu za obradu podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close