Komisija

Popuniti kadrovski Graničnu policiju BiH zbog očekivanog dolaska migranata

Vijesti / Flash | 01. 02. 2016. u 17:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednička komisija za obranu i sigurnost BiH danas je na sjednici primila k znanju Informaciju o stanju zaposlenih u Graničnoj policiji BiH te usvojila zaključak kojim se prvenstveno zbog očekivanog dolaska migranata na teritoriju BiH, od Vijeća ministara BiH zahtijeva da bude izvršena planirana kadrovska popuna u Graničnoj policiji BiH.

Na ovoj sjednici je Komisija podržala prijedlog izvještaja o radu ovog zajedničkog radnog tijela oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za 2015. godinu te ga uputila u daljnju parlamentarnu proceduru, priopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Uz prijedlog orijentacijskog plana rada za 2016. godinu, Komisija je zaključila da Vijeću ministara BiH uputi zahtjev za dostavljanje odgovora na pitanje dokle se stiglo s formiranjem radne grupe za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora.

K znanju je primljena i Informacija o produženju ugovora profesionalnim vojnim osobama, koju je sačinilo Ministarstvo obrane BiH.

Komisija je također primila k znanju Informaciju o rezultatima posjete Bosni i Hercegovini izaslanstva Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta Parlamentarnoj skupštini BiH, od 3. do 5. studenog 2015., koju je sačinilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

K znanju su primljene također Informacija o posjeti Odbora za saveznu vojsku Parlamenta Austrije 23. i 24. studenog. 2015., Informacija o sudjelovanju u radu Regionalnog parlamentarnog dijaloga o upravljanju migracijama, zaštiti izbjeglica i borbi protiv organiziranog kriminala, održanog u Beogradu 26. i 27. studenog, Informaciju o sudjelovanju u radu stručne debate o temi: „Jačanje policijske odgovornosti i integriteta: procedure za postupanje u odnosu na pritužbe građana na rad policijskih službenika“, održane u Sarajevu 7. prosinca.

Članovi Odbora su upoznati i s Informacijom o sastanku članova Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH s polaznicima 11. tečaja Sigurnosne politike BiH, održanom 7. prosinca u Sarajevu, Informacijom o posjeti Koledža NATO-a (Defence College) Zajedničkoj komisiji za obranu i sigurnost BiH te Informacijom o održanom sastanku članova Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH s članovima Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i s Odborom za sigurnost Narodne skupštine Republike Srpske, održanom u Banjoj Luci 22. prosinca, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close