Na redu upravni odbor

Posao u laboratoriju: Vlada upoznata s izvješćem inspekcije

Vijesti / Flash | 04. 03. 2016. u 12:07 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvješće o učinjenom inspekcijskom nadzoru dostavit će se Upravnom vijeću Zavoda za javno zdravstvo koje će se o njemu očitovati te o tome izvijestiti resorno ministarstvo, zaključeno je danas na Koordinaciji Vlade HNŽ,a potvrdio je za Bljesak.info glasnogovornik Vlade, Pero Pavlović.

Naime, inspekcija Ministarstva zdravstva HNŽ-a je 25. veljače izvršila nadzor u Zavodu za javno zdravstvo povodom tvrdnji radnika Zavoda o kršenju zakona i procedura tijekom zapošljavanja voditeljice Laboratorija.

Pavlović kaže kako je o tome ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica danas na Koordinaciji izvijestio ostale članove vlade.

''Inspekcijski nadzor je načinjen o svim okolnostima koje su pristigle od pritužbe pojedinaca ali taj inspekcijski nadzor će detaljno analizirati za to nadležno tijelo u Zavodu za javno zdravstvo, a to je Upravno vijeće i nakon toga će o konkretnim potezima, a koji će biti utemeljeni na inspekcijskom nadzoru, izvijestiti resorno ministarstvo te javnost'', rekao je Pavlović.

Podsjećamo, inspekcijski nadzor je izvršen nakon što su se radnici obratili portalu Bljesak.info tvrdeći da je upošljavanje Dalile Ivanović na mjesto voditeljice Laboratorija u Zavodu za javno zdravstvo nezakonito te da je direktor Zavoda posredovao pri zapošljavanju. Ona se, naime, prijavila na posao po natječaju iz 2008. godine te nema radno iskustvo, a niti je zanimanje inženjer kemije, potrebno za spomenuti posao.

Direktor Zavoda Eniz Čolaković reagirao je na spomenute tvrdnje rekavši kako nije uposlio Ivanković zbog prijateljskih ili rodbinskih veza te da ju nije poznavao od ranije. Tvrdio je i kako nije bilo kadra kojeg se od 2008. do danas moglo zaposliti.

No, radnici su ustrajali na svojim tvrdnjama, a iz Facebook prepiske vidljivo je da je Čolaković poznavao Ivanković, a službeni podaci iz Zavoda za zapošljavanje govore kako je čak 21 kandidat prijavljen na Zavodu od 2010. bio 21 inženjer kemije.

Radnici navode, da bez obzira što je Ivanković bila najbolja studentica, nije imala kvalifikacije za posao, a posljednjem pismu portalu Bljesak.info upozoravaju i kako deset mjeseci nisu primili plaću.

Kopirati
Drag cursor here to close