Skupština

Posebna sjednica za branitelje u HNŽ

Vijesti / Flash | 23. 10. 2015. u 11:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo održao je u petak u Mostaru sastanak s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz rata na području te županije, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a.

Predstavnike udruga ministar je upoznao s aktivnostima u svezi s izradom novog zakona o dopunskim pravima branitelja te od njih zatražio da se uključe u njegovu izradu i dostave prijedloge, kako bi zajednički izradili zakon koji će u konačnici dovesti do poboljšanja položaja braniteljske populacije.

Ministar je predstavnike udruga upoznao i s izmjenama i dopunama Pravilnika za utvrđivanje prava na jednokratnu bespovratnu dodjelu sredstava za rješavanje stambenih potreba branitelja i članova njihovih obitelji na području HNŽ-a i Pravilnika o novčanoj potpori za otvaranje radnih mjesta čije su izmjene inicirane potrebama usklađivanja s pozitivnim zakonskim propisima i doprinijet će pravednijoj raspodjeli sredstava.

Na kraju sastanka ministar Soldo informirao je predstavnike udruga o pripremi posebne sjednice ili točke dnevnog reda Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije o stanju braniteljske populacije na području ove županije.

Kopirati
Drag cursor here to close