plan

Postoji dokument za osporavanje institucija RS-a

Vijesti / Flash | 24. 11. 2015. u 17:54 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je danas da postoji dokument čiji je cilj sustavno osporavanje institucija RS-a, prvenstveno njega kao predsjednika, vlade i skupštine, a kao odgovorne za to naveo je oporbu RS-a, neke nevladine organizacije pod kontrolom zapadnih vlada, kao i neke veleposlanstva u Sarajevu, javlja Tanjug.

Dodik je novinarima u Beogradu kazao da se u RS-u zna za taj plan, da ga je on osobno vidio, te da on podrazumijeva "sustavni napad" na pet ključnih institucija Srpske. S njim je, dodao je, upoznata i oporba.

"Kada vidite sinkronizaciju, onda vidite da je to dio plana koji je tako precizno napisan i koji je razotkriven u jednom dijelu jučer, ali ima toga još", rekao je Dodik. "Znamo mi to. Postoji integralni dokument koji sam imao prilike vidjeti, a koji podrazumijeva da se stalnim napadima na institucije u RS-u i autoritete u tim institucijama pokušava skrenuti pažnja i dovesti do potpune destabilizacije", naveo je Dodik.

On tvrdi kako je dokument napravljen nedavno na Jahorini, te da je on, kako je rekao, imao sreću vidjeti ga.

Dokument, prema njegovim riječima, podrazumijeva da se upornim napadima i stalnim recikliranjem priča o navodnoj kriminalizaciji ospori autoritet institucije predsjednika RS-a.

U tom dokumentu, tvrdi Dodik, precizno stoji da ne smije proći ni dan, a da netko ne otvori neku priču na njegov račun bilo da je ona stara ili nova.

Druga točka tog plana predviđa, dodao je, da se ospori legitimitet vlade, što, kako je rekao, nije ništa sporno jer oporba to i treba da radi, ali ovdje se izgubio onaj prizvuk oporbene borbe.

Za Dodika je, ipak, vrhunac treći stavak tog dokumenta u kome se kaže da treba omalovažiti bilo koju odluku skupštine RS-a što oporba, kako je ocijenio, i čini "upravo provodeći taj plan".

Također, naveo je kako plan uključuje i diskreditaciju Radio-televizije RS-a i usporedo s tim ministarstva policije RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close