ZHŽ

Posušje: Izbio požar na gospodarskom objektu "Stanić Trade“

Vijesti / Flash | 01. 09. 2015. u 13:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području županije Zapadnohercegovačke, u općini Posušje, danas je izbio požar na gospodarskom objektu "Stanić Trade“, navodi se u izvještaju Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Odmah su intervenirali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Posušje, a u pomoć su im pristigli i vatrogasci iz Gruda, Širokog Brijega i Tomislavgrada.

Trenutno požar gasi 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila.

Više informacija očekuje se kasnije, priopćeno je iz Operativnog centra FUCZ-a.

Podsjetit ćemo da je i u subotu izbio požar u Posušju gdje je vatra zahvatila travu, a kasnije se požar proširio i na krug poduzeća 'Lager' gdje su oštećeni strojevi.

Tim povodom oglasio se i MUP ŽZH priopćenjem. U subotu 29. kolovoza u 13:25 sati PU Posušje zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj palio korov na njivi, koja se nalazi u blizini Vukovarske ulice u Posušju (južna obilaznica), te da je tom prilikom nastao požar koji se proširio na krug poduzeća 'Lager' d.o.o. Posušje, pri čemu su izgorjele dvije karoserije teretnog vozila kao i platforma za izložbu vozila.

Požar su ugasili pripadnici Vatrogasnog društva Posušje i djelatnici poduzeća 'Lager', a prilikom gašenja požara jedan djelatnik poduzeća 'Lager' d.o.o. Posušje zadobio je tjelesne ozljede za sada neutvrđenoga stupnja, te je vozilom Hitne pomoći Doma zdravlje Posušje prevezen u SKB Mostar.

O svemu navedenom izvješten je dežurni županijski tužitelj. Policijski službenici PU Posušje izvršili su očevid, te su poduzeli i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja kaznenog djela 'Izazivanje opće opasnosti' iz čl. 323. KZ-a FBiH. Identitet mogućeg počinitelja opisanog kaznenog djela je poznat i isti će uskoro biti saslušan u svojstvu osumnjičenoga.

 

Kopirati
Drag cursor here to close