''Promoviranje istine''

"Potočarska povelja" bit će dodjeljena zastupniku u EP-u Igoru Šoltesu

Vijesti / Flash | 24. 05. 2019. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: European Parliament / Ilustracija

Organizacijski odbor za obilježavanje 24. godišnjice genocida u Srebrenici, na sjednici održanoj danas, na prijedlog Pokreta "Majke enklava Srebrenica i Žepa" i "Žena Podrinja" Bratunac , jednoglasno je odlučio da dodijeli "Potočarsku povelju" Igoru Šoltesu, zastupniku u Europskom parlamentu.

"Potočarska Povelja" zastupniku Šoltesu bit će dodijeljena za doprinos u promoviranju istine i zaštite žrtava genocida na 25. godišnjicu obilježavanja genocida u Srebrenici.

"Osobe kao Šoltes trebaju biti predvodnici ideja Europske unije, jer se samo istinom i pravdom može osigurati trajni mir u Bosni i Hercegovini, regiji i Europi", smatraju u Pokretu "Majke enklava Srebrenica i Žepa", navodi se u priopćenju.

Igor Šoltes je bio predlagač amandmana na Rezoluciju, koja je 2018. godine usvojena u Europskom parlamentu. Šoltesovim amandmanom je istaknuto da je temeljni korak Srbije na putu k europskim integracijama priznanje genocida u Srebrenici i puno prihvaćanje i primjena presuda i odluka Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), kao i njegovog nasljednika Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MRMKS/MICT), navodi se u priopćenju Udruge žrtava i svjedoka genocida.

Kopirati
Drag cursor here to close