153. sjednica

Povećane cijene osnovne policijske obuke

Vijesti / Flash | 25. 02. 2015. u 13:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je danas donijela Odluku o izmjeni Odluke o visini troškova osnovne policijske obuke kandidata na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.

Ovim izmjenama je dosadašnji iznos od 4.273,91 KM za troškove osnovne policijske obuke kandidata s visokom i višom školskom spremom za šest mjeseci obuke povećan na 4.879,45 KM, a iznos od 7.785,23 KM za troškove kandidata sa srednjom školskom spremom za 12 mjeseci obuke na 8.425,85 KM.

U troškove osnovne policijske obuke kandidata uračunavaju se smještaj i ishrana, uniforme, obuća, udžbenici, zdravstveno i kolektivno osiguranje, ukoliko to osiguranje nemaju po drugom osnovu, i mjesečna primanja za neophodne osobne izdatke u iznosu od 50 KM po kandidatu.

Federalno ministarstvo unutarnjih poslova je u 2014. godini provelo proceduru nabavki uniformi i dijelova uniformi za kadete Policijske akademije prema novom Pravilniku po višim cijenama u odnosu na ranije godine, tako da su se stekli uvjeti za povećanje visine troškova osnovne obuke kandidata na Policijskoj akademiji, pri čemu su uzete u obzir i manje korekcije cijena streljiva, zdravstvenog i kolektivnog osiguranja, priopćeno je iz Službe za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close