Odazvali se u pomoć

Povučeni strojevi s Koridora VC i krenuli u pomoć Jablanici

Zbog alarmantnog stanja Javno preduzeće Autoceste FBiH i građevinske firme koje rade na Koridoru Vc Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret, Euro-Asfalt i HGG odazvali su se u pomoć
Vijesti / Flash | 04. 10. 2024. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog alarmantnog stanja Javno preduzeće Autoceste FBiH i građevinske firme koje rade na Koridoru Vc Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret, Euro-Asfalt i HGG odazvali su se u pomoć ugroženom stanovništvu Jablanice, koje su pogodile katastrofalne bujične poplave i klizišta, navodi se na stranicama Autocesta.

Dio mehanizacije kamione, teške mašine, bagere i ostale strojeve, kao i ljudstvo kako sa gradilišta na Koridoru Vc tako i veći broj kolega iz Vatrogasne jedinice Autocesta i ophodara preusmjeren je u svrhu hitne deblokade i osposobljavanje putne komunikacije, te pomaganju ljudima na području općine Jablanica.

Najmanje 18 osoba tijekom noći i dana smrtno je stradalo uslijed katastrofalnih poplava i klizišta u Bosni i Hercegovini.

Prema službenim podacima na području Jablanice poginulo je 16 osoba, no mediji večeras objavljuju da je pronađeno još jedno tijelo.

Nažalost, broj žrtava mogao bi biti veći jer se još traga za nekoliko desetina osoba u sjevernoj Hercegovini, ali i centralnoj Bosni.

Još jutros naši novinari su bili u Donjoj Jablanici gdje je stanje najkritičnije, po informaciji koju smo dobili u tom trenutku tragalo se za 40 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close