Ekološka katastrofa

Požar ponovno poharao Park prirode Hutovo blato

Vijesti / Flash | 31. 12. 2015. u 17:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Park prirode Hutovo blato ponovno je poharao požar, no ovoga puta manjih razmjera. Ipak, bila je potrebna intervencija Protupožarne postrojbe Čapljina.

''Oko 14.45 sati dobili smo dojavu o požaru u Parku prirode Hutovo blato. Odmah smo izašli na teren i pristupili gašenju istog, za što su nam trebala dva sata.

Požar smo u potpunosti ugasili u 17.00 sati, a na intervenciji je sudjelovalo osam vatrogasaca sa dva interventna vozila'', istaknuo je za Bljesak.info Mate Jurković, zapovjednik Protupožarne postrojbe Čapljina.

Za sada nije poznato koliku je štetu u samom Parku prirode izazvao požar.

Vrijedi istaknuti kako je ovo drugi put u ovoj godini da je u Hutovu blatu zabilježen požar većih razmjera - u rujnu ove godine vatrogasci su uspjeli sanirati požar većih razmjera koji je prijetio flori i fauni ovoga parka.

Također, u listopadu 2011. godine najveći požar koji se pamti u čapljinskom kraju progutao je čak 80% površine Parka prirode Hutovo blato i tako trajno poremetio ravnotežu biljnog i životinjskog svijeta parka, u kojemu je preko zime obitavalo više od 400 vrsta ptica, a u kojem je prije ovoga požara zabilježeno preko 600 vrsta biljnog svijeta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close