Europski pokret u BiH

Praštalo u Hercegovini: Odgađanje izbora za 2018. donijelo bi uštede

Vijesti / Flash | 10. 11. 2015. u 20:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo boravio je u ponedjeljak u Hercegovini gdje je posjetio grad Mostar i općinu Čapljina.

Tom prigodom je razgovarao s nekoliko predstavnika poslovnog sektora u Mostaru, a vezano za moguću suradnju u okviru Poslovnog lobija u BiH.

Tijekom posjeta Općini Čapljina, Praštalo se sastao i razgovarao s načelnikom te općine Smiljanom Vidićem, koji je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Europskim pokretom u BiH.

Praštalo je načelnika Vidića upoznao s nedavnim prijedlogom Europskog pokreta da se lokalni izbori 2016. godine prolongiraju, odnosno u narednom razdoblju objedine s općim izborima u BiH.

To bi, po njegovom mišljenju, doprinijelo značajnim uštedama, ali i pružanju prilika, prije svega načelnicima lokalnih zajednica, da se rasterete da svake dvije godine, umjesto da rade na realizaciji svojih programa i u interesu građana, moraju ulaziti u izborne procese - prvo na lokalnoj, a onda i na državnoj razini.

Načelnik Čapljine je pružio podršku ovoj inicijativi, dodavši da očekuje nastavak društvenih reformi neophodnih za nastavak europskog puta BiH i podnošenje uspješne aplikacije za članstvo BiH u EU.

Vidić i Praštalo su se složili da bi proglašenje Počitelja kulturnom baštinom UNESCO-a bila značajna podrška kulturnoj i turističkoj ponudi Počitelja, Čapljine i Hercegovačko-neretvanske županije, ali i BiH u cjelini.

Tijekom susreta načelnika Vidića i Praštala dogovoreno je da se suradnja između Općine Čapljina i Europskog pokreta u narednom razdoblju intenzivira i nastavi u obostranom interesu.

Kopirati
Drag cursor here to close