2:1

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa u slučaju 'Naser Orić'

Vijesti / Flash | 17. 06. 2015. u 15:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uložio je formalni zahtjev da se u dnevni red 8. redovne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine uvrsti točka 'Stav Predsjedništva Bosne i Hercegovine o uhićenju državljanina Bosne i Hercegovine Nasera Orića u Švicarskoj Konfederaciji, zahtjevu Republike Srbije za ekstradiciju državljanina Bosne i Hercegovine Nasera Orića u Republiku Srbiju i aktivnostima institucija Bosne i Hercegovine na pružanju neophodne pravne zaštite u cilju sprječavanja izručenja državljanina Bosne i Hercegovine Nasera Orića u Republiku Srbiju“.

Točka nije uvrštena na dnevni red sjednice zbog nepostojanja konsenzusa članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

---------------

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i Bakir Izetbegović razgovarali s danas pravnim timom Nasera Orića, ratnog komandanta obrane Srebrenice koji je nedavno uhićen u Švicarskoj.

To je novinarima u Sarajevu potvrdio Čović ističući da su njih dvojica razgovali i s odvjetnikom Orića, Vasvijom Vidović s ciljem da pomognu u mjeri u kojoj to mogu kako bi građana BiH koji je uhićen u Švicarskoj pokušali pravnim mehanizmima vratiti u njegovu zemlju.

Čović je dodao da su na sastanku s pravnicima prije svega tražili informacije na koji način Oriću mogu pomoći institucije BiH.

''Već imamo iskustva u ovim stvarima kada je u pitanju uhićenje Ejupa Ganića i Jovana Divjaka. Ovo je dosta složena procedura i ne smijemo napraviti nijednu grešku, moramo čuvati naš pravosudni sustav'' pojasnio je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close