dnevni red

Predsjedništvo BiH o pripremljenosti BiH za predaju zahtjeva za članstvo u EU

Vijesti / Flash | 28. 10. 2015. u 07:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Izvještaj o pripremljenosti BiH za predaju zahtjeva za članstvo u Europsku uniju.

Na dnevnom redu sjednice je i obilježavanje 1. prosinca Dana Oružanih snaga BiH te poziv emiru Države Kuvajt da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedništvo BiH razmatrat će i davanje odobrenja za zaključivanje memoranduma o partnerskom odnosu u perspektivi frankofone nacionalne inicijative (2016-2018) u okviru programa "Francuski jezik u međunarodnim odnosima" te odobrenje za prihvaćanje i potpisivanje temeljnih principa za osnutak i rad asocijacije za promociju suradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i zemalja središnje i istočne Europe.

Planirano je i razmatranje Prijedloga odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za ugovor o zajmu (Projekt Regionalni vodovod Plava voda) između BiH i Europske banke za obnovu i razvitak, okvirni sporazum o zajmu između Razvojne banke Vijeća Europe i BiH LD 1836 (2014.), memoranduma o razumijevanju za saudijski grant za obnovu određenog broja kuća povratnika u Srebrenicu i projekta ekonomske potpore između Kraljevine Saudijske Arabije i BiH te sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Poljske o zaštiti tajnih podataka.

Na sjednici Predsjedništva BiH bit će razgovarano i o davanju odobrenja za zaključivanje protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije u oblasti forenzičkih ispitivanja i vještačenja, sporazuma o organizaciji združenih letova za povratak stranaca i protokol o provedbi Sporazuma o organizaciji združenih letova za povratak stranaca, pristupanje Republike Kazahstan Konvencijama Vijeća Europe u oblasti krivično-pravnih procedura, te Prijedlogu odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Austrije o suradnji u oblasti kulture, obrazovanja, znanosti, omladine i sporta.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o readmisiji i Provedbeni protokol o procedurama primjene Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o readmisiji, Sporazum između EU i BiH o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u programu Unije "Carine" 2020. te Bilateralni ugovor između BiH i Republike Italije uz Europsku konvenciju o izručenju od 13.12.1957. s ciljem proširenja i olakšanja njezine primjene - najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close