Sjednica

Predsjedništvo BiH prihvatilo sporazum i ugovor o zajmu

Vijesti / Flash | 28. 10. 2015. u 18:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH dalo je suglasnost Ministarstvu obrane BiH da realizira sve aktivnosti predložene programom obilježavanja 1. prosinca – Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Članovi Predsjedništva BiH sudjelovat će na središnjoj svečanosti, koja će biti održana 1.12.2015. godine u vojarni 'Rajlovac', i svečanoj akademiji u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Predsjedništvo BiH pozvat će emira Države Kuvajt šeika Sabaha Al-Ahmada Al-Džaber Al-Sabaha i predsjednika Republike Albanije Bujara Nishanija u posjet Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv na konferenciju posvećenu 20. obljetnici Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, koja će biti održana 9. prosinca 2015. godine, u Bruxellesu.

Predsjedništvo BiH je odobrilo potpisivanje Temeljnih principa za osnutak i rad asocijacije za promociju suradnje u području poljoprivrede između Kine i zemalja Središnje i Istočne Europe i prihvatilo izmjene i dopune Statuta i aneksa (pravila financiranja) Svjetske turističke organizacija (UNWTO).

Odobrilo je i zaključivanje Memoranduma o partnerskom odnosu u perspektivi nacionalne inicijative (2016-2018) u okviru programa 'Francuski jezik u međunarodnim odnosima'.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Okvirni sporazum o zajmu između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine LD 1836 (2014) – kredit za socijalni program stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini, u Republici Srpskoj, koji provodi Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS). Donesena je i Odluka o prihvatanju Ugovora o zajmu (Projekt regionalni vodovod Plava voda) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvitak.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju za saudijski grant za obnovu određenog broja kuća povratnika u Srebrenicu, i projekat ekonomske potpore između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o imenovanju Povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine.

Donesena je Odluka o prihvatanju pristupanja Republike Kazahstan Konvencijama Vijeća Europe u području kazneno-pravnih procedura i Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Austrije o suradnji u području kulture, obrazovanja, znanosti, omladine i sporta, navodi se iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close