Odgovornost treba ispitati

Nikšić: Kamenolom iznad Donje Jablanice ne postoji u evidencijama ministarstva

Nermin Nikšić kaže da je trenutno nejasno je li kamenolom eksploatiran posljednjih 10 godina ili nije jer i izjave mještana su oprečne. Neki kažu da jest, drugi kažu da nije.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2024. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić kazao je za BHRT kako podaci o kamenolomu iznad Donje Jablanice ne postoje u evidencijama nadležnog federalnog ministarstva.

''Vlasnik je navodno obitelj Hondžo. Evidentno je i ne treba biti istražitelj da bi se zaključilo kako se na ove žrtve koje su poginule obrušilo brdo i zbrisalo s lica zemlje naselje. U Buturović Polju je bila bujična poplava, ali ovdje ne bi bila ovakva katastrofa. Čija je odgovornost to treba ispitati. Ministrica me informirala da u evidenciji federalnog ministarstva ne postoji podatak o radu tog kamenoloma'', rekao je Nikšić.

Istaknuo je kako je trenutno nejasno je li on eksploatiran posljednjih 10 godina ili nije jer i izjave mještana su oprečne. Neki kažu da jest, drugi kažu da nije.



''U ovom trenutku prioritet je da kao Vlada rješavamo sanaciju i zbrinjavanje preživjelih i uspostavljanje komunikacije'', naveo je. Nažalost, još se traga za nestalima. Nikšić je kazao kako su jutros spasioci došli do vozila koja su prazna, ali koja nisu s područja Jablanice, pa je nejasno je li u njima netko bio kada su poplave i klizišta krenuli.

''Ljudi su pokazali veliku solidarnost i sva mehanizacija svih javnih i privatnih firmi stavljena je na raspolaganje i prije nego što smo proglasili stanje prirodne nesreće'', rekao je Nikšić.

Naveo je i to kako je riješeno pitanje dionice M-17 kod Komadinovog vrela te da se radi na vraćanju u funkciju jedne trake

Kopirati
Drag cursor here to close