Zoran Čegar

Pretresa se imovina bivšeg načelnika FUP-a

Iz Županijskog tužiteljstva KS kazali su da je riječ o sumnji na krivotvorenje isprave za kupovinu nekretnine na Nišićima.
Vijesti / Flash | 13. 06. 2024. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema neslužbenim informacijama policijski službenici po nalogu sarajevskog Županijskog tužiteljstva pretresaju imovinu Zorana Čegara, bivšeg načelnika sektora unifromisane policije Federalne uprave policije, piše N1.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za N1 su samo kazali da se aktivnosti rade po nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

''Uprava policije MUP-a KS provodi aktivnosti po nalogu Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo na području Novog Sarajeva i Ilijaša'', kazala je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS.

Iz Županijskog tužiteljstva KS kazali su da je riječ o sumnji na krivotvorenje isprave za kupovinu nekretnine na Nišićima.

''Sumnjiči se za krivično djelo krivotvorenje isprave, točnije da je krivotvorio ugovor o kupovini nekretnine u Nišićima, u Općini Ilijaš. Pretresa se automobil i nema lišenja slobode'', kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.

Ono o čemu se zapravo radi ranije je izvještavao Centar za istraživačko novinarstvo. Naime u tekstu o imovini Zorana Čegara, navodi se i posjed na Nišićima.

Tako je CIN naveo da je Čegaru za oko zapao jedan od najatraktivnijih posjeda u ovom kraju – imanje nekada uspješne sarajevske firme ''Volving'' Mehmedalije Žmirića.

Žmirić je na imanju sagradio dvije kuće i ergelu, napravio umjetno jezero i planirao gradnju naselja s vilama za veleposlanstva Međutim, moćni ''Volving'' se 2011. našao u ozbiljnim problemima.

Zbog neizmirenih dugova sud je blokirao imovinu tvrtke na Nišićima. Žmirićevo carstvo se raspadalo, a Čegar je vidio šansu za jeftinu kupovinu. Vlasnik ''Volvinga'' tvrdi da je Čegar nastupio uz neizravne prijetnje.

''Bila je to oružana kupnja'', kaže Žmirić, prisjećajući se da ga je Čegar ''upozorio'' da bi mu netko nešto mogao staviti na imanje i da je čuo glasine da uzgaja marihuanu.

Podsjećamo, Čegar je suspendiran u studenom 2022. godine na zahtjev tadašnjeg federalnog ministra unutarnjih poslova Aljoše Čampare kao rezultat interne istrage koju je sproveo FUP.

Kopirati
Drag cursor here to close