Ispred Parlamenta

Prijeti se šatorima: Dok parlamentarci raspravljaju, branitelji prosvjeduju

Vijesti / Flash | 11. 04. 2017. u 09:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počela je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na početku će se zastupnici izjasniti o zaključcima ranije održane tematske sjednice o iseljavanju stanovništva iz FBiH, a potom treba početi tematsko zasjedanje posvećeno stanju i perspektivama drvno-prerađivačke industrije Federacije BiH.

Ispred zgrade Parlamenta mirno prosvjeduju članovi Vijeća branitelja FBiH. Zasad je na tom prostoru stotinjak okupljenih članova koji najavljuju da će pristići više stotina njihovih kolega iz cijele Federacije BiH. Traže da rezolucija o pravima branitelja bude jedna od točaka dnevnog reda sjednice.

Članovi parlamentarnog radnog tijela za braniteljsko-invalidsku zaštitu i odgovarajuća radna grupa razgovarat će tijekom dana s predstavnicima Vijeća branitelja FBiH čiji članovi mirno prosvjeduju ispred zgrade Federalnog parlamenta u Sarajevu.

Ovaj sastanak članova Parlamenta s braniteljima najavio je predsjedavajući Zastupničkog doma Edin Mušić odmah nakon što je otvorio tematsku sjednicu o stanju i perspektivama drvno-prerađivačke industrije u FBiH.

Prosvjednici traže da rezolucija o pravima branitelja bude jedna od točaka dnevnog reda. Za sada je ispred zgrade Parlamenta oko stotinu njih, a najavljuju da će im se pridružiti više stotina njihovih kolega iz cijele Federacije BiH.

Osim tematskog zasjedanja o drvno-prerađivačkoj industriji, za danas je najavljena i vanredna sjednica Zastupničkog doma o zastoju u gradnji koridora 5-C i stanju u poduzeću Autoceste FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close