Mihajlović

Probni baloni za Srbe u Federaciji

Vijesti / Flash | 07. 02. 2015. u 10:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stav srpskih predstavnika u Predsjedništvu i u Parlamentu BiH, Mladena Ivanića i Mladena Bosića, je ignorantski, jer ni u jednom trenutku nisu reagirali da bi politički zaštitili Srbe u Federaciji BiH'', rekao je za Glas Srpske izaslanik SNSD-a u Domu naroda Parlamenta FBiH Slaviša Mihajlović.

Mihajlović ističe kako Ivanić i Bosić "poslušnički šute, kako ne bi naljutili svoje koalicijske partnere".

"Bakir Izetbegović je kao zamjenik predsjednika SDA izašao u javnost i obećao da će tijekom vikenda riješiti problem koji je nastao u Klubu Srba i da će se dogovoriti o izboru srpskog potpredsjednika FBiH. Time je omalovažio i obesmislio i Klub Srba i Dom naroda i sav srpski narod", rekao je Mihajlović.

Komentirajući činjenicu da je Demokratska fronta, zbog nezadovoljstva SDP-a, umjesto prvobitnog Slobodana Šoje, za potpredsjednika FBiH kandidirala Milana Dunića, Mihajlović kaže da je Šoja od početka bio "probni balon DF-a", i da se na osnovu njegove biografije može zaključiti da bolje poznaje Srbe u Parizu i Kairu, nego u FBiH.

"On je i za SNSD i za Srbe u FBiH stranac, kojem treba još jedna visoka pozicija radi kvalitetne biografije", dodao je Mihajlović, prenijela je Srna.

Sigurnost i ustavna prava Srba u FBiH, smatra Mihajlović, krše se u svim segmentima.

"Ponudili smo model širokog konsenzusa gdje bi Klub Srba trebao predložiti kandidate za najvažnije pozicije, ne osvrćući se na zahtjeve parlamentarne većine, jer je nedopustivo da lideri bošnjačkih stranaka licitiraju srpskim pozicijama", rekao je Mihajlović.

Mihajlović zaključuje da pojedinci u Klubu Srba još nisu zreli da nacionalno stave ispred stranačkog, iako su izaslanici Doma naroda.

"Nisu prihvatili prijedlog SNSD-a, a mi smo imali namjeru istaknuti svoje kandidate samo onda ako će oni imati snagu unutar Kluba Srba i tako projektirati izbornu volju legitimnog srpskog biračkog tijela", naveo je Mihajlović.

Kopirati
Drag cursor here to close