Počivali u miru

Prošle su dvije godine od tragične pogibije obitelji Krstić

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a 21. kolovoza 2023. godine priopćilo je kako neće biti kaznenog progona u ovom predmetu, te je obustavljena istraga.
Vijesti / Flash | 24. 09. 2024. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle su dvije godine od smrti tročlane obitelji Krstić, koja je život izgubila u prometnoj nesreći kod Mostara.

Prometna nesreća dogodila se 24. rujna 2022. godine na Buni južno od Mostara, a u njoj su sudjelovala četiri vozila, a poginuli su muž i žena Boris (35) i Marijana (34) te njihov sin Roberto (9). Njihova kćer Gabrijela (3) jedina je preživjela nesreću.

Njena obitelj je tragično stradala nadomak kuće, kada se u njih direktno zabio automobil BMW X5, kojim je upravljao Mate Primorac (46), koji je, također, poginuo.

On je, kako se ranije iznosilo, nepropisno pretjecao, ali mu to u jednom trenutku, navodno, nije dopuštao vozač automobila Mercedes Mile Doko (31), s kojim je prethodno bio u jednom mostarskom restoranu, te je krenula utrka između njih dvojice, pisao je ranije Avaz, no Tužiteljstvo HNŽ-a je informacije kasnije pobilo.

''Iz iskaza svjedoka-očevidaca proizlazi da nije bilo nikakve ''paralelne vožnje'' dva vozila iz suprotnog pravca, nego je bilo samo jedno pretjecanje i to u trenutku neposredno pred prometnu nezgodu, na samom početku tunela ili u tunelu Zaton, gdje je prema prostorno vremenskoj analizi početak lica mjesta prometne nezgode od tunela Zaton u kojem je započeto pretjecanje do mjesta gdje se zaustavilo vozilo ''BMW X5'' na makadamskom proširenju'', navedeno je iz Tužiteljstva

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a 21. kolovoza 2023. godine priopćilo je kako neće biti kaznenog progona u ovom predmetu, te je obustavljena istraga.

''Tužiteljstvo HNŽ neće provoditi istragu protiv M.P. zbog krivičnog djela ''Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" iz čl. 336. st. 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa KD ''Ugrožavanje javnog prometa" iz čl. 332. st. l. istog Zakona'', priopćeno je iz ovog Tužiteljstva, cijelu presudu možete pročitati OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close