Država gladnom ne vjeruje

Prosvjedi bez incidenata, ali policija nastavlja osmatranje

Vijesti / Flash | 07. 02. 2015. u 21:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Okupljanje građana danas u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću i Mostaru, povodom obilježavanja godišnjice građanskih prosvjeda, proteklo je mirno i bez incidenata'', priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kako je objavljeno iz Ministarstva, poduzete su zajedničke planske aktivnosti na prevenciji i suzbijanju mogućih nereda koji bi mogli dovesti do narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja ljudskih života i imovine.

Mjere su, navodi Ministarstvo, poduzete u skladu sa Sporazumom o pružanju pomoći i operativnoj suradnji agencija za provođenje zakona i odlukom o formiranju Stožera za upravljanje kriznim situacijama, koju se donijele Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Agencija za istrage i zaštitu BiH, Granična policija BiH, Federalna uprava policije i Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, a u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH.

U realizaciji planskih aktivnosti Stožer je ostvario kontakte i s drugim agencijama za provođenje zakona u BiH s ciljem efikasnije koordinacije i razmjene informacija.

''Operativni stožer nastavlja pratiti stanje na terenu, prikupljanjem sigurnosno zanimljivih informacija koje bi mogle biti korisne za dalje planiranje i poduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti agencija uključenih u rad Operativnog stožera'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close